Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z víkendovky Sherwoodský les

30. 11. 2011

          Chata Barnoška - obec Krásná 25.11. - 27.11. 2011

Na začátek bych chtěla říct, že v Krásné bylo opravdu... hezky :-)

Této akce se zúčastnily 4 členky 9. oddílu a 6 členů 4. oddílu. Všichni jsme se společně vydali na cestu autobusem a následovně na dlouhou cestu, která se samozřejmě neobešla bez bloudění. Zachrána přišla v podobě GPS navigace. O několik  hodin později, než se předpokládalo, jsme dorazili na chatu Barnošku, kterou jsme si nemohli prohlédnout, protože bylo jedenáct hodin. Bylo nám řečeno, že si na přichystaný chléb máme namazat tenký „film“ lučiny,protože nejmenovaný člen 4. oddílu zapoměl naši večeři v autobuse (2,5 kg špekáčků).

Druhý den jsme zahájili krátkou rozcvičkou. Konečně jsme si mohli prohlédnout naši chatku. Perníková nebyla :-). Ale o to hezčí od ní byl výhled na Lysou horu. Po snídani byla zahájena etapová hra - Sherwoodský les.  Přišlo i na šermování i lukostřelbu, které jsme nakonec potřebovali celou etapovku. Tyto pohybové hry se mísily s hrami jako: mučení na všechny zbůsoby, svazování do kozelce, hra s rozžhaveným železem či mytí nádobí, ale nebojte se, nejhorší bylo to mytí. Večer jsme měli téměř hodinu na to, abychom secvičili scénku na parodování Robina Hooda a lady Marianny. Čas utíká jako voda, takže přišlo na improvizaci, která měla nečekaně velký úspěch.

Třetí den byl pohodový. Začli jsme rozcvičkou a snídaní. To, že si máme zabalit bylo smutné a ne jenom proto, že víme co po balení věcí následuje - úklid... Přeci jen jsme uklidili bez ztrát na životech, až na monokl chudáka Vendy. Na autobusovou zastávku jsme šli docela svižně. Tak moc, že se nám povedlo rozsypat zbytky jídla a přijít o celou hodinu dřív. Čas jsme zabíjeli pitím osvěžujícího zázvorového čaje a šermováním s meči, které nezvládly ten nápor. Dojeli jsme v pořádku, důkazem je i tento zápis...


Zápis napsala: Bzutka